Over ons

Bij deze “over ons” lijkt het in eerste instantie over één persoon te gaan en dat klopt theoretisch ook. “Leon’s Veggie Fun” is een eenmanszaak die ik (nu nog) in mijn eentje run, maar desondanks voel- en krijg ik veel steun van mensen om me heen, vandaar dus toch “Over ons” 😉

 

Het idee voor “Leon’s Veggie Fun” is ontstaan uit een gevoel iets te willen veranderen in mijn leven. Ik heb ruim 6 jaar in Cambodja geleefd en sinds 2000 meerdere keren door Thailand gereisd en dat is een grote inspiratie geweest voor mijn kookstijl. Mijn passie voor eten en koken ontstond al rond mijn tiende, al durfde ik nooit de stap aan om er beroepsmatig mee aan de slag te gaan, bang om de liefde voor het koken te verliezen.

 

Nu, op vierenveertig jarige leeftijd en sinds april 2014 volledig thuis in de plantaardige keuken en een veganistische levensstijl, is mijn passie voor lekker én gezond eten alleen maar gegroeid. Mijn gerechten zijn vaak fusies van de Aziatische-, Mediterrane- en soms zelfs Nederlandse keuken met hier en daar gezonde(re) versies van Junkfood. 

 

Ik liep begin 2019 een klein pandje tegen het lijf en besloot om alles uit de kast te halen en mijn hart te laten spreken via mijn manier van koken en iedereen die dat ook wil, met veel enthousiasme daarin mee te laten delen. 

 

Plantaardig eten staat meer dan ooit in de belangstelling en is al lang geen trend meer. Op 20 mei 2019 begon ik met afhaalmaaltijden, elke dag een ander gerecht. Door specifieke vragen en wensen van klanten kwam er uiteindelijk ook gebak bij en heb ik inmiddels ook 3 vaste gerechten op de kaart welke per seizoen kunnen wisselen.  Zo blijf ik telkens nieuwe gerechten proberen en ontwikkelen, waar mogelijk met biologische- en lokaal geteelde producten. 

 

Op deze manier wil ik de bewustwording rondom de voordelen van plantaardig eten toegankelijk maken en laten groeien. We hebben tenslotte maar één aarde en één lichaam en daar moeten we zuinig op zijn.  Als we onze kinderen hoop op een zorgeloze toekomst willen geven, zullen we nu een omschakeling moeten maken. 

Bij Leon’s Veggie Fun draait het niet alléén maar om eten, maar gaat het vooral ook over verbinding met elkaar, zijn wie je bent en genieten van wat je hebt. Vandaar ook dat we ondanks dat we een afhaalrestaurant zijn, toch een “schuif-maar-lekker-aan-tafel” hebben, voor wie niet alleen wil eten of even een praatje wil maken. Ik wil je graag laten zien dat plantaardig koken- en eten niet saai of moeilijk hoeft te zijn, maar juist veel vreugde kan brengen en heel lekker kan zijn. Bovendien, en zeker niet op de laatste plaats, wordt er tegelijkertijd veel dierenleed bespaard door vaker plantaardig te eten. Doe je met me mee? 

 

Lieve groet,

 

Leon van Steenkiste

×